انجام هر پروژه تحقيقاتي بدون انجام آناليزهاي آماري ناقص است. همچنين تحقيقات کارخانهاي بر کنترل کيفيت و ارزيابي بازار، بايستي بر اساس اصول آماري انجام شود. از طرف ديگر با گسترش علوم آماري و رياضي تکنيکهايي کارا مانند روش رويه پاسخ، الگوريتم ژنتيک و شبکههاي عصبي مصنوعي براي بهينهسازي و مدلسازي ارائهشده است که دانستن آن براي يک مهندس و يا محقق حوزه غذا بسيار مفيد ميباشد.
اين کتاب مشتمل بر سیزده فصل است. در فصل اول انواع دادهها و روشهاي نمونهبرداري معرفي ميشوند. در فصل دوم با شاخصهاي تمايل مرکزي، شاخصهاي پراکندگي و انواع توزيعهاي آماري آشنا ميشويم. فصل سوم شامل طرحهاي پايه آزمايشها و آناليز واريانس ميباشد. در فصلهاي چهارم و پنجم آرايش فاکتوريل و واحدهاي خردشده مورد بررسي قرار ميگيرند. فصل ششم در رابطه با روش آناليز دادههاي حاصل از ارزيابي حسي ميباشد. در فصلهاي هفتم، هشتم و نهم روشهاي بهينه سازي رويه پاسخ، تاگوچي و الگوريتم ژنتيک معرفي و کاربرد آنها در قالب مثالهايي در صنايع غذايي بررسي ميشود. فصل دهم در ارتباط با شبکههاي عصبي مصنوعي است. در فصل يازدهم با رگرسيون خطي و غيرخطي آشنا ميشويم. در فصل دوازدهم و سیزدهم پیوستهای آماری موردنیاز و منابع استفاده گردیده در کتاب آورده شده است.
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
كشاورزي و منابع طبیعی |
صنایع غذایی
|